RADOUANE NOUR ESTABLEIX UN NOU RÈCORD EN LA PROVA DE 10KM DEIXANT-LO EN 31’45seg. GAIREBÉ 700 PARTICIPANTS A LA 11 CURSA DEL FOC QUE ESTRENAVA CIRCUIT 5KM. Un any més la Cursa del Foc omple els carrers d’Olesa per la Festa Major. El Club Atletisme Olesa i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat valoren molt positivament la consolidació d’aquesta prova esportiva de la vila dins del calendari atlètic català.

Per segon any consecutiu el matí de diumenge 25 de juny començava amb pluja, fet que no va molestar per arreplegar a més de 400 atletes en la cursa de 10km. Sota la supervisió del Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme es donava la sortida puntualment. Ja des de els primers metres es va formar un grup capdavanter d’una desena d’atletes clarament destacats. En el pas pel primer quilòmetre en Radouane Nour (La Sansi) ja els hi treia uns metres als seus perseguidors. Des d’aquest moment l’atleta de club La Sansi no va deixar en cap moment la 1a posició i el seu desig de realitzar rècord del circuit. El van seguir un grup format pels companys d’entrenament Guillem Fernandez i Xavier Tomasa, en Antonio Godoy i el guanyador de la passada edició en Iván Limia.

En Radouane anava fent la seva cursa i al pas pel parcial de 5km ja li treia més d’un minut al segon classificat, que en aquell moment era en Xavi Tomasa. En fèmines la diferencia encara va ser major, l’atleta Vinyet Noguero va realitzar una fantàstica cursa, marcant un ritme fort d’inici i deixant a més de dos minuts a la segona classificada, l’alteta local Sara Prescolí en el parcial dels 5km.

Encarant l’últim quilòmetre en Radouane era sabedor que portava la suficient avantatge per fer rècord de la prova, i finalment així va ser. Va aturar el cronòmetre en la Plaça de L’Oli amb un temps de 31’45seg rebaixant així l’anterior registre d’en David Bernando (31’53seg). El podi el va completar amb una bonica arribada de la ma en Guillem Fernandez (JAB Berga) i en Xavier Tomasa (CD Vallivana) amb un temps de 33’33seg. La quarta i cinquena posició la van ocupar n’Antonio Godoy (Pratenc) i en Iván Limia (Club Triatló Montornes) amb un temps de 33’53seg i 34’41seg respectivament. En aquesta categoria masculina van ser finalment 9 els atletes que van baixar de 35min i 30 va realitzar marques per sota de 39min, donant molt nivell a la prova.

En categoria femenina no van aver-hi canvis, Vinyet Noguero es va proclamar campiona amb un temps de 38’47seg, seguida de la Sara Prescolí (CAOlesa) amb 42’12seg i l’actual campiona de Catalunya de Marató Maria Garcia (Club Atletic Palafurgell) que va fer una marca de 42’32seg. Aquesta última destacava en línia de meta l’amabilitat rebuda i el bon ambient que es respirava. Maribel Jaldin 4a classificada i la Carme Ballesteros 5a van tancar les posicions d’honor per sota dels 46 minuts.

Després d’una primera cursa tan emocionant era el moment de donar la sortida a la nova incorporació d’aquest any, la Cursa del Foc de 5km. La cursa de 5 km va tenir un peculiar escalfament a càrrec de Zumba Alegria, que amb els seus balls activava a tothom que s’apropava a la plaça.

La prova va ajuntar més de 100 atletes que recorrerien la part més urbana de la cursa llarga, creuant el nucli antic olesà, i barris com el Sant Bernat o Els Closos. En la part davantera de la cursa es va fer un tall cap al quilòmetre 2 deixant a en Benito Ojeda, en Mario Suárez i en Luis Alberto Rodriguez com els tres favorits per disputar-se la victoria. En l’última pujada a falta de més d’un quilòmetre en Mario obria un forat sobre en Benito i en Luis que ja s’havia despenjat uns metres abans. Finalment, en Mario Suárez (Unió Atlética Rubí) es va fer amb la victoria amb un temps de 16’39seg, seguit d’en Benito Ojeda (Ciesc Domingo Catalan) amb 16’51seg i en Luis Alberto Rodriguez (Fun Runners) que entrava tercer també per sota dels 17min (16’58seg)

En fèmines la clara dominadora de la cursa va ser la Marta Llagostera (Club Atlètic Igualada) que amb un bon registre de 19’56seg va deixar a més d’un minut a l’atleta del Martorell Atlètic Club l’Anna Orozco que finalitzava amb 20’59seg. El podi el va completar l’Ona Llordella (CAOlesa), aturant el cronòmetre en 23’21seg. La cursa del 5km és tancava amb l’arribada més aplaudida del matí, la del veterà Isidre Ferrer, tot un clàssic de la Cursa del Foc i el panorama atlètic català.

A les 10.45h iniciava la primera de les dues curses infantils. Aquestes realitzaven un total de 600m i recorrien l’avinguda principal del poble. Més de 140 els participants dividits en quatre categories feien gaudir amb el seu esforç a tot el públic que a poc a poc s’apropava a l’arribada de la cursa.

Per tancar el matí de la manera més solidària es va realitzar la Milla del Foc, on part dels diners recaptats van destinats a ACELL, Federació Catalana d’esports per a disminuïts psíquics. Aquesta va arreplegar 23 atletes entre categoria cadet i sènior deixant com a campions el local i prometedor Pau Llordella amb un temps de 4’58seg i la Sara Benedí (Cornellà Atlètic) que va marcar 5’44seg.

A les 11:30h es va procedir a l’entrega de premis, encapçalada per l’Alcaldessa, la senyora Pilar Puimedon, el regidor d’esports, el senyor Jordi Martínez i el president del Club Atletisme Olesa, el senyor Juanjose Agudo.

L’oncena Cursa del Foc tanca una edició d’èxit tant a nivell altètic com participatiu. Encara amb molt camí per recorre i donant a Olesa de Montserrat la possibilitat de deixar-se conceixer a travès de l’esport.

Des de l’organització volem agrair als cosos de seguretat, Protecció Civil i ADF la tasca realitzada. Així com als més de 100 voluntaris que entre cruilles, dorsals i bicicletes van fer possible el correcte desenvolupament de tot l’esdeveniment.

Gràcies a tothom per ser-hi i ens veiem en la 12 edició de la CURSA DEL FOC!